E-commerce manager (B2C)

Home / E-commerce manager (B2C)

Als e-commerce manager ben jij commercieel verantwoordelijk voor webshops van Keesing Benelux. De grootste daarvan zijn denksport.com en sanderspuzzelboeken.nl.

Binnen de Keesing media Group ontwikkelt de E-commerce tak zich snel. Als ‘s werelds grootse puzzelontwikkelaar bewegen wij mee met de digitale ontwikkelingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de online verkoop via onze websites aan consumenten. Ben jij een pionier en een echte bouwer dan is dit jouw kans om binnen de Keesing Media Group e-commerce nationaal verder vorm te geven.

 

Dit ga jij doen

De focus van deze leuke functie ligt op het maken van plannen om commerciële targets van de webshop te halen. Als E-commerce manager ben jij de verbinding tussen technologie en marketing en een sparringpartner voor de sales en marketingteams. Samen met het e-commerce development team coördineer je de ontwikkelingen en bouw je samen aan nieuwe functionaliteiten en producten. Je initieert (lokale) tickets om de klantervaring te verbeteren bij het development team. Daarnaast zoeken we steeds vaker de samenwerking met bestaande e-platforms op. In jouw rol ben jij verantwoordelijk voor de verkoop van onze producten via de online-kanalen.

 

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn

 • Bepalen van acties om omzet, conversie en bonbedrag en overige KPI’s te halen, en je bent verantwoordelijk voor online-klantervaring en E-fulfilment.
 • Bepalen van CRO-strategie en test roadmap
 • Bijhouden van de content in PIM (actualiteit van product-assortiment)
 • Bepalen welke oplagen, in welke aantallen, waar op voorraad moeten liggen (monitoring)
 • Samenwerking met distributie partner en verzendhuis
 • Analyse en monitoring van de verkoopresultaten en overige e-com KPI’s
 • Het opzetten en onderhouden van een nauwe en winstgevende samenwerking met andere e-commerce platformen zoals Bol.com, Amazon etc.
 • Je bent verantwoordelijk voor het maken van o.a. tactische en strategische analyses. De heldere interpretatie van jouw analyses brengt commerciële kansen in kaart.

 

Over Keesing Media Group

Als jij wel eens gepuzzeld hebt, dan is de kans groot dat wij die puzzel gemaakt hebben! De Keesing Media Group is namelijk internationaal marktleider in het maken van puzzelproducten, zowel in print als digitaal.

Met een oplage van meer dan 200 miljoen puzzeltijdschriften op jaarbasis en via digitale content verovert Keesing de harten van miljoenen puzzelliefhebbers in Nederland, België, Luxemburg, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Zwitserland, Zweden, Noorwegen, Hongarije, het Verenigd Koninkrijk, en Amerika. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, daarnaast hebben wij inmiddels 11 kantoren in Europa waaronder in Londen, Kopenhagen, Zürich, Stockholm en Parijs. En sinds dit jaar ook in de VS. En we groeien nog steeds sterk door!

 

Werken bij Keesing Media Group

Bij Keesing staat plezier centraal. Onze smart fun producten spelen een positieve rol in de levens van velen. Hier zijn wij trots op. Onze cultuur is informeel en professioneel, we hebben oog voor elkaar en we zetten allemaal een extra stapje om het beste uit onszelf te halen.

We zijn slim, bescheiden en gericht op kwaliteit. Dat is het DNA van ons bedrijf.

Er is veel veranderd in de 110 jaar dat ons bedrijf bestaat. Wij omarmen verandering en geloven in de toekomst van print én digitale puzzel producten. Wat in de afgelopen 110 jaar hetzelfde is gebleven, is onze passie voor onze producten.

 

Arbeidsvoorwaarden

Als E-commerce manager bij Keesing Media Group in Amsterdam word je onderdeel van een unieke werkgever. Jij krijgt medezeggenschap, je kunt je functie zelf vormgeven en er zijn volop groei- en ontwikkelingsmogelijkheden. Er is bijvoorbeeld een Persoonlijk Keuze Budget (PKB) dat je naar eigen wens kunt inzetten.

 

 • Je kiest voor een salaris en arbeidsvoorwaarden wat past bij de zwaarte van de functie
 • Je kiest voor hybride werkstructuur (vanuit huis en vanuit kantoor)
 • Je kiest voor een team met gedreven en hartelijke collega’s die oog hebben voor elkaar
 • Je kiest voor goede digitale middelen die jou helpen je werk goed te doen
 • Je kiest voor dagelijks een inhouse lunch, vitaliteitsregeling en een puzzel abonnement naar keuze

 

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde opleiding op Master of Bachelor niveau
 • Je hebt minimaal 3 jaar commerciële ervaring met e-commerce bij een retailer of FMCG
 • Jij hebt een commerciële drive
 • Jij hebt een analytische werkwijze en jij bent communicatief vaardig en proactief
 • Je kan goed omgaan met dynamiek en schakelt snel met betrokken partijen op verschillende niveaus en met verschillende achtergronden: van IT tot sales/marketing
 • Kennis van Magento 2 is een pré, kennis van Shopify, WordPress en Salesforce ook
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

 

Contact

Kom jij Keesing media Group in Amsterdam versterken als E-commerce manager? Je bent van harte welkom in onze organisatie. Laat jouw sollicitatie hieronder achter en ontvang binnen 5 werkdagen een reactie.

Wil je eerst meer weten? Dat kan natuurlijk ook! Ik, Bernie Klunder, kom graag met je in contact.

Dat kan via WhatsApp, telefonisch (0622473264) of per mail (b.klunder@keesing.com)

Job category: Ecommerce
Employment type: Full Time
Job location: Amsterdam (NL)

Apply for this position

Allowed Type(s): .pdf, .doc, .docx