Bureauredacteur (32-40 uur per week)

Home / Bureauredacteur (32-40 uur per week)

Word bureauredacteur bij de grootste puzzeluitgever van de wereld! Vanwege onze constante groei zijn we op zoek naar versterking van de redactie. Je maakt deel uit van een gedreven en enthousiast team waar oog is voor elkaar. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de boekenlijn van het merk Denksport.


Wat doe je als bureauredacteur bij Keesing?
Onze producties zijn veelzijdig en bevatten teksten, beelden en natuurlijk puzzels. Jij bent de spin in het web – je begeleidt het redactie- en productieproces van onze boekuitgaven vanaf de oplevering van de kopij door de auteur tot het drukklaar zijn van het product. Je coördineert de redactionele werkzaamheden, waarborgt de kwaliteit en bewaakt het budget en de planning, waarbij je afstemt met uitgevers, auteurs, freelancers, puzzelmakers en ontwerpers/opmakers. Zo zorg je dat er een kwalitatief hoogwaardig eindproduct komt dat goed bij de doelgroep past. Naast het werken met derden, redigeer en schrijf je soms ook zelf en kies je soms ook beeldmateriaal uit. Daarnaast werk je nauw samen met de puzzelredactie om de juiste puzzels op tijd aangeleverd te krijgen.

Jouw belangrijkste taken zijn als volgt:

 • Je ontvangt teksten en beelden van auteurs, tekstschrijvers en beeldredacteuren en beoordeelt deze en/of bewerkt ze, zodat ze geschikt worden voor publicatie.
 • Je zet opdrachten uit, zoekt en selecteert tekst- en beeldredacteuren, ontwerpers en opmaakstudio’s en werkt nauw samen met de puzzelredactie.
 • Je stuurt de schrijvers aan, begeleidt ze, voorziet hun werk van opmerkingen en aanwijzingen en zorgt ervoor dat ze hun deadline halen.
 • Je stuurt de studio en/of externe vormgevers aan en beoordeelt proeven.
 • Je bewaakt de planning en het budget.
 • Je overlegt met de uitgever en commerciële afdelingen over omslagen en promotionele teksten.

 

Keesing Media group, internationaal marktleider!

Als jij wel eens gepuzzeld hebt, dan is de kans groot dat wij die puzzel gemaakt hebben! Keesing Media Group is namelijk internationaal marktleider in het maken van puzzelproducten. Dit doen we op het gebied van print en digitaal.

Met een oplage van meer dan 200 miljoen puzzeltijdschriften op jaarbasis en via digitale content verovert Keesing de harten van miljoenen puzzelliefhebbers in België, Nederland, Luxemburg, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Zwitserland, Zweden, Noorwegen, Hongarije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Jouw werkplek bevindt zich in Amsterdam, maar daarnaast hebben wij inmiddels 11 kantoren in Europa waaronder in Antwerpen, Londen, Kopenhagen, Zürich, Stockholm en Parijs. Sinds dit jaar zijn we ook in de VS actief en we groeien nog steeds sterk door!

 

Slim, bescheiden en gericht op kwaliteit! Dat is ons DNA.

Bij Keesing staat plezier centraal. Onze smart fun producten spelen een positieve rol in de levens van velen. Hier zijn wij trots op. Onze cultuur is informeel en professioneel. We hebben oog voor elkaar en we zetten allemaal een extra stapje om het beste uit onszelf te halen. We zijn slim, bescheiden en gericht op kwaliteit. Dat is het DNA van ons bedrijf.

Er is veel veranderd in de 110 jaar dat ons bedrijf bestaat. We omarmen verandering en geloven in de toekomst van print én digitale puzzelproducten. Wat in de afgelopen 110 jaar onveranderd bleef, is de passie voor onze producten.

 

Jouw profiel

Wij zoeken een teamspeler met goede communicatieve vaardigheden en gevoel voor taal, beeld en vorm. En natuurlijk vind je puzzelen het einde! Jij hebt:

 • Gevoel voor taal: je bent de hele dag bezig met communicatie. Schriftelijk, door het vertalen en bewerken van informatie naar een vorm die voor de doelgroep aantrekkelijk en begrijpelijk is. Mondeling, door veel te overleggenen af te stemmen met auteurs, collega’s of leveranciers.
 • Tact: je beoordeelt werk van anderen. Je moet je feedback heel duidelijk kunnen geven, maar ook met respect voor de eigenheid van de tekst en respect voor de leverancier. Je hoeft dus niet elke tekst te gaan herschrijven, maar je moet kunnen uitleggen hoe de auteur of leverancier aan je kwaliteitseisen kan voldoen.
 • Nauwkeurigheid: je moet een goede taalbeheersing hebben, maar ook goed en nauwgezet de teksten en aangeleverde beelden van anderen kunnen beoordelen, controleren en verbeteren.
 • Brede belangstelling: je kunt je als redacteur niet altijd bezighouden met onderwerpen en teksten die je leuk vindt. Je moet je ook goed kunnen verdiepen in onderwerpen waar je geen interesse in hebt.
 • Samenwerken: je zal veel moeten overleggenen samenwerken. Wie doet wat, en wie werken samen of ondersteunen elkaar?
 • Plannen en organiseren: je hebt te maken met deadlines. Het werk moet per se voor een bepaalde tijd af zijn. Bijna altijd ben je daarbij afhankelijk van anderen en dan is het belangrijk dat je over organisatievermogen beschikt.
 • Een relevante opleiding en een bachelor werk- en denkniveau.
 • Teamspirit, je bent een teamspeler en je hebt affiniteit met puzzelen.
 • Oplossingsgericht, je denkt in oplossingen en bent in staat om snel te schakelen.

 

Arbeidsvoorwaarden

 • Je kiest voor een hybride werkstructuur (vanuit huis en op kantoor).
 • Je kiest voor een team met gedreven en hartelijke collega’s die oog hebben voor elkaar.
 • Je kiest voor goede digitale middelen die jou helpen je werk goed te doen.
 • Je kiest voor een vitaliteitsregeling en een puzzelabonnement naar keuze.
 • Je kiest voor de mogelijkheid voor zelfontwikkeling en eventueel een cursus.

 

Contact
Kom jij in Amsterdam Keesing Nederland versterken als bureauredacteur? Dan ben jij hét doorslaggevende puzzelstukje dat wij zoeken! Je bent van harte welkom in onze organisatie. Laat jouw sollicitatie hieronder achter en ontvang binnen 5 werkdagen een reactie.

 

Eerst meer weten? Dat kan natuurlijk ook! Ik, Bernie Klunder, kom graag met je in contact. Dat kan via WhatsApp, telefonisch (0622473264) of per mail b.klunder@keesing.com

Job category: Editorial
Employment type: Full Time
Job location: Amsterdam (NL)

Apply for this position

Allowed Type(s): .pdf, .doc, .docx