Keesing Media Group neemt het Deense Presse- Illustrations-Bureau Features (PIB) over

Home / Press  / Keesing Media Group neemt het Deense Presse- Illustrations-Bureau Features (PIB) over

Keesing Media Group (Keesing) blijft internationaal uitbreiden. Europa’s grootste uitgever van puzzelbladen en andere braintainment-content, verstevigt haar  positie in Europa met de aankoop van het content syndication bedrijf PIB uit Denemarken.

 

Het in 1899 opgerichte PIB heeft zich in de loop der jaren getransformeerd naar een content syndication bedrijf wat “service content” aan mediabedrijven verkoopt. Hierbij moet gedacht worden aan puzzels, horoscopen en stripverhalen. Met deze overname verstevigt Keesing haar positie in de Business to Business markt en kan zij haar zakelijke klanten een breder assortiment aan producten en diensten aanbieden.

 

Met deze acquisitie breidt Keesing haar positie in Scandinavië verder uit. Dit is de derde  overname binnen een jaar tijd in Noord Europa na de eerdere overnames van de puzzeltijdschriften van de Zweedse mediagroepen Bonnier in februari 2018 en Aller  in februari 2019.

 

“We zijn verheugd  deze prachtige stap te kunnen zetten. Hiermee verstevigen wij onze positie in de B2B markt in Scandinavië . De afgelopen jaren waren wij al leverancier van puzzels aan PIB, met deze overname maken we de waardeketen nog efficiënter en kunnen wij ook op de bredere content behoeften van onze zakelijke klanten inspelen” zegt Philip Alberdingk Thijm, CEO van Keesing Media Group.

 

“Deze overname onderschrijft ons vertrouwen in de Scandinavische markt. PIB is een gevestigde naam met een uitstekende reputatie die Keesing met trots en respect zal voortzetten. PIB is in alle Scandinavische landen actief waarbij de nadruk op de Deense en Finse markten ligt. Deze overname is een uitstekend voorbeeld van de koers die Keesing is ingeslagen om haar positie als Europees marktleider op het vlak van ‘Braintainment’ en puzzelcontent te verstevigen en verder uit te breiden”, aldus Alberdingk Thijm.

 

De koop is inmiddels afgerond.

 

Over Keesing Media Group

Keesing Media Group is de grootste uitgeverij in Europa op het gebied van puzzeltijdschriften. Het bedrijf bestaat ruim 100 jaar en is in Nederland de grondlegger van de Denksport-puzzelbladen. Keesing biedt een uitgebreid assortiment puzzelbladen, -apps en -sites in vele talen en landen, zoals Nederland, Frankrijk, België, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland, Zwitserland en Hongarije. Keesing heeft 350 medewerkers in dienst en kantoren in 8 landen. Wie puzzelen zegt, zegt Keesing.

 

_________________________________

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Odette Akersloot, Email: [email protected]