Senior Business Consultant

Home / Senior Business Consultant

Genoeg breinbrekers, dat krijg jij in jouw werk als senior business consultant bij Keesing Media Group te Amsterdam. Jij bent de spil in het team als het om cijfers en analyses gaat. Hoe leuk is het als je jouw werkzaamheden mag uitvoeren voor de grootste puzzeluitgever ter wereld! Uiteraard doe je dit niet voor niets. Jij krijgt een goed salaris, hybride werken is mogelijk én je wordt voorzien van de juiste digitale middelen om je werk goed te kunnen doen.


Wat ga je doen?
Als senior business consultant bij Keesing Media Group in Amsterdam ben je verantwoordelijk voor het maken van tactische en strategische analyses. Jij maakt op de organisatie afgestemde dashboards en rapporten. De  heldere interpretatie  van  jouw  analyses  leidt  tot  inzicht  en  actie  en  brengt  commerciële  kansen  in  kaart.  In  jouw  rol  maak  je  onderdeel  uit  van  de  afdeling  Business Intelligence  en  je werkt nauw  samen  met  de  internationale  Sales  en  Operations. Jij rapporteert  aan  de  Manager  Business Intelligence.

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn als volgt:

 • Je bent business partner voor onder andere sales als het gaat om stuurinformatie en commerciële kansen
 • Je maakt data gedreven pricing modellen, pricing analyses en je doet prijselasticiteit onderzoek
 • Je maakt tactische en strategische analyses met betrekking tot de verkopen, distributie en kosten in de landen waar wij actief zijn (leidt tot aanbevelingen en advies)
 • Je stelt (sales) predictie modellen op en valideert dit ten behoeve van de sales van diverse landen
 • Je signaleert trends in de markt en/of bij concurrenten voor bijstelling van het commerciële beleid
 • Je maakt analyses van marketingacties en je doet aanbevelingen ter optimalisatie
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van (nieuwe) analyses en de ontwikkeling van Power BI dashboards voor onder andere managementinformatie

 

Over Keesing Media group:

Als jij wel eens gepuzzeld hebt, dan is de kans groot dat wij die puzzel gemaakt hebben! De Keesing Media Group is namelijk internationaal marktleider in het maken van puzzelproducten, zowel in print als digitaal.

Met een oplage van meer dan 200 miljoen puzzeltijdschriften op jaarbasis en via digitale content verovert Keesing de harten van miljoenen puzzelliefhebbers in Nederland, België, Luxemburg, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Zwitserland, Zweden, Noorwegen, Hongarije, het Verenigd Koninkrijk, en Amerika. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, daarnaast hebben wij inmiddels 11 kantoren in Europa waaronder in Londen, Kopenhagen, Zürich, Stockholm en Parijs. En sinds dit jaar ook in de VS. En we groeien nog steeds sterk door!

 

Werken bij Keesing Media Group

Bij Keesing staat plezier centraal. Onze smart fun producten spelen een positieve rol in de levens van velen. Hier zijn wij trots op. Onze cultuur is informeel en professioneel, we hebben oog voor elkaar en we zetten allemaal een extra stapje om het beste uit onszelf te halen. We zijn slim, bescheiden en gericht op kwaliteit. Dat is het DNA van ons bedrijf.

Er is veel veranderd in de 110 jaar dat ons bedrijf bestaat. Wij omarmen verandering en geloven in de toekomst van print én digitale puzzel producten. Wat in de afgelopen 110 jaar hetzelfde is gebleven, is onze passie voor onze producten.

 

Jouw profiel
Als senior business consultant bij Keesing Media Group in Amsterdam ben je van nature super nieuwsgierig, nauwkeurig en analytisch en wilt tot in detail de problematiek van de business begrijpen. Complexe technische materie kun je goed uitleggen en complexe issues zijn voor jou de krenten in de pap en vormen een uitdaging die je graag samen met anderen aangaat.

Verder neem je het volgende mee.

 • Hbo- of wo-opleiding richting  Economie, Bedrijfskunde,  Bedrijfsinformatica  of  Econometrie (ook medische of sociale studies kunnen goed aansluiten, een studie waar data en kwantitatieve analyses een  belangrijk  onderdeel  zijn  geweest)
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels) waarmee jij als stakeholdermanager en verbinder uit de voeten kan
 • Bij voorkeur 5 jaar ervaring als analist/consultant (bij voorkeur in de Retail, Media of FMCG branche)
 • Ervaring met modelleren , Excel en business  intelligence-tools  als  Power  BI,  QlikView  of  Tableau.
 • Senior ervaring in het duiden en interpreteren van data en het adviseren van management op basis van data-analyses.

 

Arbeidsvoorwaarden
Als senior business consultant bij Keesing Media Group in Amsterdam word je onderdeel van een unieke werkgever. Jij krijgt medezeggenschap, je kunt je functie zelf vormgeven en er zijn volop groei- en ontwikkelingsmogelijkheden. Er is bijvoorbeeld een Persoonlijk Keuze Budget (PKB) dat je naar eigen wens kunt inzetten.

 • Je krijgt een goed salaris
 • Je kiest voor hybride werkstructuur (vanuit huis en vanuit kantoor)
 • Je kiest voor een team met gedreven en hartelijke collega’s die oog hebben voor elkaar
 • Je kiest voor goede digitale middelen die jou helpen je werk goed te doen
 • Je kiest voor dagelijks een inhouse lunch , vitaliteitsregeling en een puzzel abonnement naar keuze

 

Contact
Kom jij Keesing Media Group in Amsterdam versterken als senior business consultant? Je bent van harte welkom in onze organisatie. Laat je jouw sollicitatie hieronder achter en ontvang binnen 5 werkdagen een reactie.

Eerst meer weten? Dat kan natuurlijk ook! Ik, Bernie Klunder, kom graag met je in contact. Dat kan via WhatsApp, telefonisch (0622473264) of per mail (b.klunder@keesing.com).

 

Job category: Business intelligence
Employment type: Full Time
Job location: Amsterdam (NL)

Apply for this position

Allowed Type(s): .pdf, .doc, .docx