Redacteur internationale producties

Home / Redacteur internationale producties

De organisatie

Keesing Media Group is de grootste uitgeverij in Europa op het gebied van puzzeltijdschriften. Keesing biedt een uitgebreid assortiment puzzelbladen in vele talen en landen, zoals Nederland, Frankrijk, België, Denemarken, Duitsland, Spanje, Italië, Zweden, Noorwegen, Hongarije en het Verenigd Koninkrijk. Keesing Media Group heeft circa 900 medewerkers en heeft 14 vestigingen in 12 landen. Werken bij Keesing biedt een unieke combinatie van een uitdagende, ondernemende en internationale werkervaring.

 

Wat ga je doen?

Het team Internationale Producties is onderdeel van de internationale redactie van KMG en verantwoordelijk voor vrijwel alle niet-talige (puzzel)producties. Denk aan logische cijferpuzzels als sudoku’s, logische tekenpuzzels als de Japanse puzzel, maar ook aan lijnpuzzels, kleur(puzzels) en allerhande kindertitels. De producties/titels van dit team worden in alle Keesing-landen uitgegeven en de coördinatie van dit proces (planning, productie en afstemming met deelnemende landen) ligt met name bij de redacteuren in het team, wat momenteel bestaat uit 1 teamcoordinator, twee redacteuren en 7 creatief dtp’ers (de puzzelmakers). Voor de vervanging van een van deze twee redacteuren zijn we nu op zoek naar een leuke en uiteraard geschikte collega!

 

Dagelijkse werkzaamheden

 • oplossen/controleren puzzels (met name lijnpuzzels);
 • samenstellen van puzzelboekjes (lijnpuzzels, japanse puzzels, kleur(puzzels), gemixte kindertitels etc.) en waar aan de orde het schrijven van begeleidende tekstjes, en het maken van quiz puzzels voor kinderen.
 • schakelen tussen freelancers, redacties van verschillende Keesing-landen en puzzelmakers uit eigen team ten behoeve van alle (puzzel)uitgaven die binnen het team vallen;

 

Wie ben jij

 • is accuraat, zorvuldig en planmatig;
 • is niet bang voor techniek en automatisering (Keesing heeft een uitgebreid eigen puzzelsysteem)
 • heeft kennis van CC (met name illustrator en Indesign);
 • is creatief, communicatief en flexibel;
 • is zelfstandig, maar werkt ook goed samen in een creatief team;
 • Je hebt een vlotte pen en communiceert makkelijk in Nederlands en Engels (woord en geschrift).

 

Over Keesing Media Group

Als jij wel eens gepuzzeld hebt, dan is de kans groot dat wij deze gemaakt hebben. Keesing Media Group is internationaal marktleider op het gebied van braintainment. We maken content voor print en ontwikkelen app en web gebaseerde puzzels en games. We hebben 14 kantoren in verschillende landen met ons kantoor in Amsterdam, het hoofdkantoor, als kloppend hart van de organisatie. Bij Keesing Media Group in Amsterdam zijn alle internationale en coördinerende processen en systemen gegroepeerd.


Werken bij Keesing Media Group

Bij Keesing staat plezier centraal. Onze smart fun producten spelen een positieve rol in de levens van velen. Hier zijn wij trots op. Onze cultuur is informeel en professioneel, we hebben oog voor elkaar en we zetten allemaal een extra stapje om het beste uit onszelf te halen.
We zijn slim, maar toch bescheiden en gericht op kwaliteit. Dat is het DNA van ons bedrijf. Er is veel veranderd in de 110 jaar dat ons bedrijf bestaat. Wij bewegen mee met verandering en geloven in de toekomst van print én online content. Wat in de afgelopen 110 jaar hetzelfde is gebleven, is onze passie voor ons product.

 

Wat bieden wij?
Als Redacteur internationale producties bij Keesing Media Group in Amsterdam word je onderdeel van een unieke werkgever. Dat betekent eigenaarschap en medezeggenschap waarbij je zelf jouw functie verder kunt vormgeven. Daarnaast zijn er volop groei- en ontwikkelingsmogelijkheden.

 • Salarisschaal CAO BTU 5/6. Min € 2.423,- en max € 3.578,- afgestemd op jouw kennis en ervaring.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband bij goed presteren.
 • Ons pensioen wordt beheerd door Stichting Mediahuis Pensioenfonds, waarbij de premie wordt verdeeld in 2/3 door de werkgever en 1/3 door de werknemer.
 • Een Persoonlijk Keuze Budget (PKB) dat je naar eigen wens kunt inzetten.
 • Een NS-business card (100% vergoeding door de werkgever voor woon-werkverkeer) of een vergoeding van €0,23 per km.
 • Wij hebben een hybryde werkstructuur met aandacht voor een goede work-life balance. Daarnaast krijg je een thuiswervergoeding van €2,35 per dag.
 • Een leuke, uitdagende functie bij een gezond, vriendelijk, a-politiek internationaal opererend bedrijf. Je kunt er jezelf zijn.
 • En dagelijks een optionele inhouse lunch, vitaliteitsregeling en een puzzelabonnement naar keuze.

 

Pak het moment
Kom jij Keesing Media Group in Amsterdam versterken als Redacteur internationale producties? Je bent van harte welkom in onze organisatie. Eerst meer weten? Dat kan natuurlijk ook! Ik, Sergi Hidalgo, kom graag met je in contact. Dat kan via WhatsApp, telefonisch (06-27050835) of per mail ([email protected])

 

 

Deze vacature heeft een sluitingsdatum van 14 Juni. Na de sluitingsdatum worden alle sollicitaties behandeld.

Job category: Editorial
Employment type: Full Time
Job location: Amsterdam (NL)

Apply for this position

Allowed Type(s): .pdf, .doc, .docx