Business consultant

Home / Business consultant

Genoeg breinbrekers, dat krijg jij in jouw werk als business consultant bij Keesing Media Group te Amsterdam. Jij bent de spil in het team als het om cijfers en analyses gaat. Hoe leuk is het als je jouw werkzaamheden mag uitvoeren voor de grootste puzzeluitgever ter wereld! Uiteraard doe je dit niet voor niets. Jij krijgt een goed salaris, hybride werken is mogelijk én je wordt voorzien van de juiste digitale middelen om je werk goed te kunnen doen.

 

 

Wat ga je doen?

Als ervaren business consultant bij Keesing Media Group in Amsterdam ben je verantwoordelijk voor het maken van tactische en strategische analyses voor de Nederlandse en internationale stakeholders. Je maakt op de organisatie afgestemde dashboards en rapporten. De heldere interpretatie van jouw analyses leidt tot inzicht en actie en brengt commerciële kansen in kaart. In jouw rol maak je onderdeel uit van de afdeling Business Intelligence en je werkt nauw samen met de internationale Sales en Operations.

 


Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn als volgt:

 

 • Je bent business partner voor onder andere sales als het gaat om stuurinformatie en commerciële kansen
 • Je maakt data gedreven pricing modellen, pricing analyses en je doet prijselasticiteit onderzoek
 • Je maakt tactische en strategische analyses met betrekking tot de verkopen, distributie en kosten in de landen waar wij actief zijn (leidt tot aanbevelingen en advies)
 • Je stelt (sales) predictie modellen op en valideert dit ten behoeve van de sales van diverse landen
 • Je signaleert trends in de markt en/of bij concurrenten voor bijstelling van het commerciële beleid
 • Je maakt analyses van marketingacties en je doet aanbevelingen ter optimalisatie
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van (nieuwe) analyses en de ontwikkeling van Power BI dashboards voor onder andere managementinformatie


Over Keesing Media Group

Als jij wel eens gepuzzeld hebt, dan is de kans groot dat wij deze gemaakt hebben. Keesing Media Group is internationaal marktleider op het gebied van puzzelproducten. We maken content voor print en ontwikkelen app en web gebaseerde puzzels. We hebben 12 kantoren in verschillende landen met ons kantoor in Amsterdam, het hoofdkantoor, als kloppend hart van de organisatie. Bij Keesing Media Group in Amsterdam zijn alle internationale en coördinerende processen en systemen gegroepeerd.

 


Werken bij Keesing Media Group

Bij Keesing staat plezier centraal. Onze smart fun producten spelen een positieve rol in de levens van velen. Hier zijn wij trots op. Onze cultuur is informeel en professioneel, we hebben oog voor elkaar en we zetten allemaal een extra stapje om het beste uit onszelf te halen.
We zijn slim, bescheiden en gericht op kwaliteit. Dat is het DNA van ons bedrijf. Er is veel veranderd in de 110 jaar dat ons bedrijf bestaat. Wij omarmen verandering en geloven in de toekomst van print én digitale puzzel producten. Wat in de afgelopen 110 jaar hetzelfde is gebleven, is onze passie voor onze producten.

 

 

Jouw profiel

Als ervaren business consultant bij Keesing Media Group in Amsterdam ben je van nature super nieuwsgierig, nauwkeurig en analytisch en wilt tot in detail de problematiek van de business begrijpen. Daarnaast ben je hands-on en geef je graag gevraagd en vooral ongevraagd advies. Door jouw stakeholdersmanagement goed in te zetten weet jij de wensen en  behoefte te achterhalen. Complexe technische materie kun je goed uitleggen op diverse niveaus en complexe issues vormen een uitdaging die je graag samen met anderen aangaat.

 

Verder neem je het volgende mee.

 • Hbo- of wo-opleiding richting  Economie, Bedrijfskunde,  Bedrijfsinformatica  of  Econometrie (ook medische of sociale studies kunnen goed aansluiten, een studie waar data en kwantitatieve analyses een  belangrijk  onderdeel  zijn  geweest)
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels) waarmee jij als stakeholdermanager en verbinder uit de voeten kan
 • Bij voorkeur 5 jaar ervaring als analist/consultant (bij voorkeur in de Retail, Media of FMCG branche)
 • Ervaring met modelleren , Excel en business  intelligence-tools  als  Power  BI,  QlikView  of  Tableau.
 • Senior ervaring in het duiden en interpreteren van data en het adviseren van management op basis van data-analyses.

 

Arbeidsvoorwaarden

Als business consultant bij Keesing Media Group in Amsterdam word je onderdeel van een unieke werkgever. Jij krijgt medezeggenschap, je kunt je functie zelf vormgeven en er zijn volop groei- en ontwikkelingsmogelijkheden. Er is bijvoorbeeld een Persoonlijk Keuze Budget (PKB) dat je naar eigen wens kunt inzetten.

 • Je krijgt een salaris wat past bij de zwaarte van de functie en jouw ervaring
 • Je kiest voor hybride werkstructuur (vanuit huis en vanuit kantoor)
 • Deelname aan pensioenfonds Mediahuis. 21,9% 2/3 werkgever en 1/3 werknemer
 • Een inspirerende en internationale omgeving waarin je deel uitmaakt van een leuk en zeer gedreven team
 • Je kiest voor goede digitale middelen die jou helpen je werk goed te doen
 • Je kiest voor dagelijks een inhouse lunch , vitaliteitsregeling en een puzzel abonnement naar keuze
 • Onze kantoren in Amsterdam zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kosten voor het openbaar vervoer worden volledig door ons vergoed.

 

 


Contact

Kom jij Keesing Media Group in Amsterdam versterken als Business consultant? Je bent van harte welkom in onze organisatie. Laat je jouw sollicitatie hieronder achter en ontvang binnen 5 werkdagen een reactie.

Eerst meer weten? Dat kan natuurlijk ook! Ik, Sergi Hidalgo, kom graag met je in contact. Dat kan via WhatsApp, telefonisch (0627050835) of per mail ([email protected]).

Job category: Business intelligence
Employment type: Full Time
Job location: Amsterdam (NL)

Apply for this position

Allowed Type(s): .pdf, .doc, .docx