Business Intelligence Manager

Home / Business Intelligence Manager

Wat ga je doen?

Jouw capaciteiten, input en ervaring als business intelligence manager worden bij Keesing Media Group in Amsterdam buitengewoon gewaardeerd! Kom het zelf ervaren. Wij denken écht met je mee. Doe jij dat ook met ons? We hebben een grote behoefte aan een bevlogen people manager, met een ruime ervaring in het opzetten van databases. Omzet is belangrijk, dus onderzoek je welke producten en introducties het meest winstgevend zijn. Adviseren? Dat doe je aan zowel landenmanagers als het management team. Je schakelt met gemak op verschillende niveaus en in het Engels. Handig als jij kennis hebt van SQL en MS Excel. Zet de stap en ga deze uitdaging aan!

 

Je ziet jezelf als een bevlogen people manager, die alle teamleden stuk voor stuk weet te enthousiasmeren. Jouw stakeholdermanagement vaardigheden zijn uitstekend. Niet onbelangrijk, want je schakelt op meerde niveaus! Een leidende, proactieve houding – ook dát kenmerkt de business intelligence manager: niet wachten op de vraag vanuit het management, maar zélf met de antwoorden komen en actief aanhaken bij meetings.

 

Als business intelligence manager maak je scherpe data-analyse, bijvoorbeeld van prestatietrends of over prijzen. Vanuit de distributeurs, vele retailers, websites, e-commerce en via abonnementensoftware krijgen wij dagelijks grote informatiestromen binnen. De meeste gegevens komen bij elkaar in een data warehouse, waarop verschillende rapportage tools draaien. Daarnaast wordt er gewerkt met onder andere Google Analytics.

 

Jij zorgt er met jouw team voor dat de gegevens juist, eenvoudig en snel beschikbaar komen via diverse rapportages en PowerBI. De juiste prioriteitsstelling, urgentie en pragmatisme zijn bij het samenstellen en opleveren van de analyses van groot belang! Als BI manager heb jij ook een essentiële rol in de financiële forecasting en rapportage. Heb jij het in je om dit te realiseren?

 

Werken bij Keesing Media Group

Als jij wel eens gepuzzeld hebt, dan is de kans groot dat wij deze gemaakt hebben! Keesing Media Group is namelijk internationaal marktleider op het gebied van puzzelproducten. Wij maken dus content voor print en ontwikkelen app- en webgebaseerde puzzels. Wel zo leuk als jij affiniteit met puzzels en digitale media hebt!

Bij Keesing staat plezier centraal. Onze smart fun producten spelen een positieve rol in de levens van velen. Hier zijn wij trots op. Onze cultuur is informeel en professioneel, we hebben oog voor elkaar en we zetten allemaal een extra stapje om het beste uit onszelf te halen.

We zijn slim, bescheiden en gericht op kwaliteit. Dat is het DNA van ons bedrijf. Er is veel veranderd in de 110 jaar dat ons bedrijf bestaat. Wij omarmen verandering en geloven in de toekomst van print én digitale puzzel producten.

 

Arbeidsvoorwaarden
Als business intelligence manager krijg jij goede voorwaarden geboden vanuit Keesing Media Group in Amsterdam. Pak jij jouw kans om onderdeel te worden van een succesvol bedrijf dat in hoog tempo de wereld aan het veroveren is? Je krijgt ook nog eens gedreven en hartelijke collega’s die oog hebben voor elkaar. En we bieden je:

  • Een competitief maandsalaris
  • Een Persoonlijk Keuze Budget (PKB) dat je naar eigen wens kan inzetten
  • Digitale middelen zodat jij je werk goed kan uitvoeren
  • De flexibiliteit om vanuit huis en vanuit kantoor te werken
  • Je kiest voor dagelijks een inhouse lunch, vitaliteitsregeling en een puzzel abonnement naar keuze

 

Jouw profiel
Voor deze rol als business intelligence manager bij Keesing Media Group in Amsterdam heb je 5 of meer jaar ervaring in een vergelijkebare functie, waarbij je leiding hebt gegeven aan een team van professionals bij voorkeur in de retail of mediabranche. Verder heb jij:

  • Een master in een relevante studie (data science, economie, bedrijfskunde, wiskunde, econometrie)
  • Ruime ervaring met (het opzetten van) databases en database-analyses
  • Kennis van SQL en MS Excel, ervaring met data analyse tooling SPSS, Power BI en Jet reports (of iets vergelijkbaars zoals Qlikview)
  • Ben je analytisch en data gedreven
  • Heb je een commercieel inzicht en ben je pragmatisch

 

Contact
Kom jij Keesing media Group in Amsterdam versterken als business intelligence manager? Je bent van harte welkom in onze organisatie. Laat je jouw sollicitatie hieronder achter en ontvang binnen 2 werkdagen een reactie.

Wil je eerst meer weten? Dat kan natuurlijk ook! Ik, Bernie Klunder, kom graag met je in contact.

Dat kan via WhatsApp, telefonisch (06 224 732 64) of per mail ([email protected])

Job category: Business intelligence
Employment type: Full Time
Job location: Amsterdam (NL)
Sorry! This job has expired.